Hallo


Hallo,

Welkom op mijn blog. Ik ben Anita van 't Hof. Ik woon in Hardenberg (OV). Sinds 2011 ben ik helemaal weg van het scrappen, ik vind het geweldig! Middels dit blog wil ik jullie graag op de hoogte houden van de meest recente projecten die ik heb gemaakt. Schroom niet om eens een berichtje achter te laten, wat ik erg leuk zou vinden!



vrijdag 28 februari 2014

Burlap

Hoi Allemaal

Een klein project waarbij ik gewerkt heb met Burlap. Een keer iets anders en was wel benieuwd wat wel en niet goed werkt op burlap en wat je er mee kan. 
Na wat inspiratie zoeken op internet ben ik aan de slag gegaan. 
Hieronder zie je verschillende foto's van de stappen  begin tot eind. 

 Burlap Blanco.

 Gewerkt met tissue paper en dylusions. De tag is bewerkt met golden embossingpaste en dyslusions. Met dat het nog nat was heb ik een stempel erin gedrukt. Geeft een mooi effect weer.

 Tja en dit vind ik het lastigst. Hoe ga ik nu verder? Materialen pakken, weghalen, even nadenken, proberen. Uiteindelijk kom ik er wel!



Met dit als eindresultaat!

Groetjes Anita

zaterdag 22 februari 2014

SWEET

Hoi Allemaal


Een layout gemaakt n.a.v een moodboard challenge bij  life paper scrapbook. Ik vond de kleurstelling zo mooi en moest daar gewoon iets mee doen. 
Ik heb gewerkt met embossing paste, inkt, maskers, embellishements enz. Hieronder het resultaat. 

Groetjes Anita



Experimenteren

Hoi Allemaal

Laatst heb ik mij zelf embossing paste gold gekocht van Wendy Vecchi. Heb wat filmpjes zitten bekijken van haar, alleen lastig te vinden waarin ze ook daadwerkelijk de gouden embossing paste gebruikt. Wat ik wel leuk vindt, is dat ze de paste op een andere manier gebruikt dan alleen met stencils. Dus ik dacht, laat ik eens aan de slag gaan met verschillende tags en materialen. 

Gauw ontdekte ik al dat de embossing paste een beetje als een resist werkt op de inkt, het neemt de inkt niet goed op. Ik heb distressinkt gebruikt en archival inkt. Ook heb ik bij een van de tags de eerste laag bewerkt met gesso als ondergrond, kijken of dat wat doet. Bij de laatste tag heb ik gebruik gemaakt van crackle paste. Je ziet op de eerste foto de embossing paste een beetje door de inkt heen komen. 
De tags heb ik uiteindelijk afgemaakt met verschillende materialen. 

Goed weekend allemaal 

Groetjes Anita



maandag 17 februari 2014

Mixed Media kit

Hoi Allemaal, 

Een nieuwe week is al weer begonnen. Afgelopen weekend de laatste hand gelegd aan deze Mixed Media Kit. Deze kit is gebaseerd op het werk van Kasia. Erg leuk om zo een layout te maken en eindelijk weer eens in mijn art journal aan de slag te kunnen. Er is gewerkt met vershillende stempels, sprays, stencils en mediums. Ter afwerking verschillende embellishments gebruikt. 

Groetjes Anita





zaterdag 15 februari 2014

Challenge Doilies


Hoi Allemaal

Vandaag start een nieuwe challenge bij CFC. Persoonlijk vind ik het een leuke opdracht om mee aan de slag te gaan en ben ook heel benieuwd wat voor prachtige creaties er te voorschijn komen. De opdracht is om een CAS creatie te maken waarin je 1 of meerdere doilies verwerkt. Dat kan zijn met papier, embossingfolders, stempels enz. Het team heeft ook weer diverse, mooie voorbeelden gemaakt. Dus neem gauw een kijkje en veel plezier met deze opdracht. 

Groetjes Anita

woensdag 12 februari 2014

You are....


Hoi allemaal

Twee kleine projectjes. Namelijk een kaart en een bewerkt fotolijstje. 

A woman has two smiles that an angel might envy, the smile that accepts a lover before words are uttered, and the smile that lights on the first born babe, and assures it of a mother's love.” Thomas C. Haliburton



zaterdag 8 februari 2014

Canvas


Hoi Allemaal

Dit is de afsluiting van mijn online workshop die ik heb gevolgd. In een eerdere post liet ik al een mixed media/art journal album zien. Deze keer een canvas met sprays en verf. Waarbij ik vooral gebruik heb gemaakt van diverse stencils.  
Tja, dat het er aan het eind er zo uit kan zien? Stap voor stap hieronder het proces. 

Groetjes Anita





donderdag 6 februari 2014

Mixed Media/ Art journal


Hoi Allemaal

He, he, eindelijk is mijn online workshop af. Eigenlijk bestaat dit album uit 2 samengevoegde workshops die ik heb gevolgd. Een hele tijd terug een workshop gevolgd met dit Prima Mixed media album. Niet afgekregen en nooit afgemaakt! Toen een online mixed media workshop opgepakt. Daar mee begonnen, weggelegd, verder gegaan enz. 
Toen maar eens even tegen me zelf gezegd: Nu eerst de workshops af maken voordat ik me weer ergens anders over ga buigen. Dus vandaar. Ik ben blij dat het nu af is. Heb er met plezier aan gewerkt en ben over het algemeen wel tevreden. 
Tijdens deze workshop gewerkt met diverse mediums, Faber Castell gelatos, big brush pens, verf, spray enz. 

Groetjes Anita














zaterdag 1 februari 2014

Vervolg Believe


Hoi Allemaal

In mijn vorige blogpost heb ik het genoemd over "One little word". Ik heb een mini album gemaakt voor het hele jaar 2014 waarin ik elke keer mijn woord voor 2014: Believe in wil laten terug komen. 
Iedere maand wil ik daarbij stil staan, met de highlights van elke maand. 
De kop is er af, want de maand januari is voorbij. Voor deze maand kwam bij mij het woord "Courage", moed naar boven. Dat heb ik toegelicht met foto's, teksten  en belangrijke momenten van afgelopen maand. Leuk om te doen en om op terug te kijken.
Dit album heb ik gemaakt n.a.v. een tutorial van Heidi Swapp: magnetic mini album. Door middel van o.a. magneetjes  wordt het album bij elkaar gehouden. 
In dit album heb ik de pagina's gemaakt voor journaling, foto's, cards enz. 
Hier onder een aantal foto's van de binnenkant van het album.

Groetjes Anita